header-photo

L’ofici d’escriptor


La ciutat ja viu Sant Jordi. L’ambient de primavera omple els carrers, els arbres despunten –us recomano un passeig pel carrer de Moreto amb uns arbres quallats de flors- i la canalla entra i surt de l’Ajuntament per veure la família Robafaves.

I els llibres són els protagonistes. De fet la setmana passada ja vaig assistir a la presentació d’un parell de llibres. El dimecres, a la sala d’actes de la Caixa Laietana, presentació del llibre que en Ramon Boter de Palau ha escrit amb motiu del 75 anys de la UEC. Divendres, a can Palauet, presentació del llibre d’en Joaquim Graupera sobre el Maresme medieval. Ahir presentació, a la que no puc assistir, de la biografia d’en Biada que ha escrit en Manuel Cusachs.

Aquest matí em visita la Care Santos per regalar-me el seu nou llibre: La muerte de Venus, una novel·la entre la intriga i el rigor històric. Localitzada a Mataró té com a protagonista la Venus trobada a can Xammar. Llocs i noms coneguts en una novel·la que començo a llegir avui mateix. Entre els noms que surten a la novel·la el d’Albert Calls, corresponsal de l’Avui, que aquest matí hem feia una entrevista pel diari barceloní. I aprofitava per regalar-me el seu darrer poemari: Nigromàntic.

Aquesta tarda no puc assistir a la presentació del nou llibre d’en Joan Giménez: "Posant portes a la mar". La història de la muralla que l’emperador Carles va fer construir als mataronins al segle XVI. Una muralla de la que ara, després de molts anys d’estar amagada entre edificis, ara podem veure un bon tram a la plaça del Pou d’avall.

A les vuit, acte institucional de Sant Jordi al Saló de Plens. Conferència d’en Gabriel Janer Manila sobre “L’ofici d’escriure, poder de la imaginació”. Magistral. Em quedo amb la seva frase: l’ofici d’escriptor és un viatge al cor de les paraules”.

Com em deia aquest vespre en Pere Vàzquez: “comencem a tenir “mono” de Santes”. De moment gaudirem de Sant Jordi.

1 comentari:

Pellofa ha dit...

I tant! Amb el seny inprescindible i la rauxa necessària... Glòria a les Santes!