header-photo

La ciutat per viure-hi, la ciutat per treballar-hi



Si la setmana passada va passar entre visites a plantes de tractaments de residus (estem en la fase final del procés d’adjudicació de l’ampliació de la planta de Mataró i cal veure encara algunes experiències en funcionament), les processons i l’escapada del cap de setmana al Pirineu, aquesta setmana és setmana de Ple. Un Ple, el d’avui, que es perfila molt llarg. De fet seran tres plens. Un primer d’extraordinari dedicat a les companyies municipals. Un segon d’extraordinari i urgent per prendre en consideració la dimissió d’un regidor i la separació d’un altre del seu grup municipal. I que ningú esperi cap més comentari meu sobre aquest tema. I per acabar el Ple ordinari del mes d’abril, amb seixanta punts a l’ordre del dia. Començarem a les sis i no espero acabar abans de les dotze.

Però el títol del post parla de la ciutat per viure-hi i treballar. Un tòpic baronià que diuen alguns periodistes.

La ciutat per viure-hi i que veu com, després de més de vint anys sense construir un sol habitatge, la Generalitat de Catalunya inicia la construcció de 92 habitatges al Pla d’en Boet. Aquest va ser el motiu de la
visita del conseller Baltasar dimecres a Mataró.

La ciutat per treballar-hi amb sessió doble. Dimarts la visita dels representants del Corte Inglés per explicar el
seu projecte per Mataró. Els nombres són impressionants: 1.000 llocs de treball, 166 milions d’euros d’inversió. La capitalitat comercial de Mataró reforçada i assegurada.

Avui la visita a
l’edifici de PUMSA a Vallveric. És el que hem anomenat Tecnocampus versió 1.0. Més de 1.600 metres a disposició d’empreses de noves tecnologies a l’espera de disposar dels edificis del Tecnocampus. I la satisfacció de veure com una empresa mataronina, Pannon, que s’ha traslladat des del Verdet disposa d’unes modernes instal·lacions i produeix maquinària per exportar arreu. Fins i tot a la Xina.