header-photo

Diumenge, a Badalona




Diumenge aniré a Badalona amb els Armats de Mataró. Ens ha convidat l’alcaldessa Maite Arqué. Celebren la III Magna Celebratio, una festa romana a l’entorn del passat de Baetulo. Ja hi vaig anar fa dos anys i recordo la conversa amb la Maite sobre les relacions entre Mataró i Badalona. Quan li vaig dir que seria interessant que els de Badalona també miressin, de quan en quan, cap el nord (o sigui cap a Mataró), em va contestar que fora bo que els mataronins també paressin, de quan en quan, a Badalona enlloc de passar sempre de llarg camí de Barcelona.

Hem tornat alguna vegada a aquella conversa. Ens calia trobar un element que pogués relligar les coses. I amb els romans el podem trobar. Estem parlant, junt amb Tarragona, de les ciutats romanes més importants de Catalunya. Ho podem aprofitar. Per això ja he parlat d’una ruta de la Via Augusta, una ruta que ressegueixi, des de Tarragona, passant per Barcelona, Badalona, Mataró i Empúries l’antiga via que portava a Roma. A en Ferran Bello li agradava la idea i l’estàvem madurant.

Ara l’he fet posar en el nostre programa electoral. Treballar en xarxa, buscant elements que relliguin la història amb el present de les nostres ciutats, sumant altres pobles i vil·les que hi vulguin participar pot ser molt interessant. Ens posarem mans a l’obra.

De totes maneres no m’estalviaré de recordar cordialment a l’alcaldessa les paraules de Josep Pla: El Maresme és una comarca que té dues grans ciutats, Barcelona i Badalona, i Mataró de capital. I aprofitaré per regalar-li el llibre de la Care Santos: "La Muerte de Venus".