header-photo

Aquesta nit, Àgora




"Municipals 2007: seguretat i civisme" Debat amb Carles Pellicer (CiU), Joan Antoni Barón (PSC), Teresa Jordà (ERC), Alejandro Fernández (PPC) i Ricard Gomà (ICV-EUiA).


L'"Àgora" d'aquesta setmana inicia una sèrie de debats temàtics amb motiu de les eleccions municipals del proper dia 27 de maig. El primer debat, que s'emet aquesta setmana, estarà centrat en la seguretat i el civisme i totes les qüestions que sobre aquest tema interessen al ciutadà. Per parlar d'això, Ramon Rovira reunirà Carles Pellicer (CiU), Joan Antoni Barón (PSC), Teresa Jordà (ERC), Alejandro Fernández (PPC) i Ricard Gomà (ICV-EUiA).


La seguretat és una de les qüestions que preocupen molt la ciutadania si no la que més. La gent té por de ser víctima d'un delicte i aquesta por, sovint, no va lligada als fets reals i si a la percepció de delinqüència. Les noticies sobre assalts a vivendes o els robatoris silenciosos de l'any passat no van fer res més que augmentar aquesta percepció entre els ciutadans de pobles i ciutats de Catalunya.


Què s'ha de fer des dels ajuntaments en aquests casos? És responsabilitat dels ajuntaments garantir la seguretat dels veïns o, com que no és competència municipal, els alcaldes i regidors poden quedar-se de braços plegats? Recórrer a la videovigilància és una possibilitat a tenir en compte o la intimitat dels ciutadans queda per sobre de la seguretat? I el civisme, la lluita contra les actituds antisocials d'una reduïda part de la població, és cosa dels consistoris i han de ser les forces de l'ordre les qui protegeixin la convivència dels antisocials?


I si parlem de civisme, la prostitució, la mendicitat i la venda ambulant, són actituds incíviques o ho són les pintades, els "botellons", fer les necessitats al carrer o malmetre el mobiliari urbà? Ramon Rovira tractarà aquestes i altres qüestions, dilluns, a "Àgora".


A la taula hi haurà Carles Pellicer, cap de llista de Convergència i Unió per Reus; Joan Antoni Barón, alcalde de Mataró i cap de llista a l'Ajuntament pel Partit dels Socialistes de Catalunya; Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll, repeteix com a cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya; Alejandro Fernández, cap de llista del Partit Popular de Catalunya a l'Ajuntament de Tarragona, i Ricard Gomà, candidat número dos de la llista d'Iniciativa per Catalunya Verds a Barcelona.