header-photo

Repuntejant


Foto Oscar Rojano

Avui hauria de parlar de política. D’allò que s’entén habitualment per política. Em sembla, però, que no afegiria res de nou al que ja s’ha escrit. Al bloc d’en Miquel Iceta en podeu trobar un bon recull d’articles d’opinió sobre el que està passant. També en Manuel Mas en parla al seu bloc. Comparteixo la seva preocupació.

Per això, perquè molta gent ha parlat i per un cert cansament, vull parlar de coses de Mataró. De coses senzilles, però de coses importants. De les coses que fan que una ciutat sigui bastant més que un llistat anònim de persones. Perquè conec la il·lusió i l’esforç que fan persones i entitats per tirar projectes endavant.

Aquest cap de setmana ha estat d’aquells ben plens d’activitats ciutadanes. Dels dies que t’has de multiplicar per intentar arribar a atendre totes les demandes. En parlaré durant la setmana.

Però avui vull parlar de sardanes. Si la setmana passada vaig poder assistir –gairebé cap el final- al concert organitzat per l’Associació Cultural Els Planells, avui he assistit al concert de la Colles Sardanistes Repuntejant.

Tots dos concerts han tingut al mestre Joaquim Serra ben present i el poema simfònic Puigsoliu ha format part dels dos programes. Dues bones cobles, la Sant Jordi i la Ciutat de Cornellà, per un parell de concerts de categoria.

El concert d’avui formava part del programa d’actes del 40è aniversari de la Colla Repuntejant. En Carles Santiago, tiple de la cobla Ciutat de Cornellà, els ha escrit una sardana que avui s’ha estrenat al Foment. Al concert ha sonat molt bé, caldrà esperar com sona a plaça i que n’opinen els balladors. Amb la d’avui, la Colla Repuntejant ja té tres sardanes dedicades i que podeu escoltar a la seva web.

Avui la cobla s’ha atrevit amb músiques diferents. Un recull de tangos, un pasdoble i fins i tot un vals-jota (obra d’en Max Havart, que també va estar present al programa del diumenge passat). Una bona mostra de com la música de cobla pot atrevir-se a moltes més coses.

Felicitats Repuntejant pel concert d’avui i per aquests quaranta anys treballant per la sardana i per la ciutat.