header-photo

Munic, Roma, Milà



Tres ciutats en poc més de trenta sis hores. El Consorci de Residus Sòlids Urbans del Maresme està en fase de concurs per adjudicar les obres d’ampliació, adequació i explotació de la planta de Mataró.

Per això, una delegació del Consorci, hem visitat plantes de tractament de brossa a aquestes ciutats. Ahir al matí, la planta de metanització i compostatge de la Comunitat de Munic. Una planta on es tracten 30.000 tones a l’any de fracció orgànica procedent de recollida selectiva. Gas metà per produir electricitat i un compost de gran qualitat són els productes finals del procés de tractament.

Aquest matí, visita a Malagrotta, el gran abocador de la ciutat de Roma. Es troba pràcticament al límit de capacitat i això ha accelerat la construcció d’una planta de gasificació de la fracció combustible i ampliació de la de compostatge de la fracció orgànica.

Aquesta tarda, visita a la incineradora de Borgoforte en Piacenza. 120.000 tones de brossa sense triar que produeixen 10 megawats d’energia elèctrica.

Plantes modernes, amb tecnologies punteres, que permeten trobar solucions al problema del tractaments i eliminació dels residus sòlids urbans. Han estat poques hores, però molt intenses, que ens han permet conèixer de primera mà algunes de les tecnologies proposades per les empreses que s’han presentat al concurs de Mataró.