header-photo

Setmanari


Foto Marcos Lossius

I quina setmana! Comença, com cada quinze dies, amb la Junta de Govern Municipal. Un òrgan de govern del que ja he parlat altres vegades. A l’ordre del dia temes importants com l’estudi de detall de l’edifici d’habitatges protegit i l’equipament del Verdet. Al migdia reunió amb el conseller Nadal per tancar el calendari de les obres de les sortides de Mata-Rocafonda de la C-32. Tarda de treball amb el Grup i el Consell Municipal Socialista.

Dimarts, a primera hora reunió amb uns empresaris que volen instal·lar-se a Mataró i tirar endavant una activitat pionera. A les dotze reunió a la Federació de Municipis per fixar el posicionament dels ajuntaments davant el decret de “retorn” dels equipaments cívics i els casals d’avis a la Generalitat. Indignació generalitzada. A la tarda sembla que es recondueix la situació. Tarda per parlar amb molt gent i al vespre presentació del llibre del centenari de Les Franceses. Can Palauet ple de gom a gom. Felicitats!

Dimecres, matí de consorcis. L’habitual reunió quinzenal a les vuit del matí al Consorci de Residus Sòlids Urbans del Maresme i cap al migdia reunió del Consell del Canal de la TDT. El projecte avança amb pas ferm i anem tancant els acords necessaris per la seva posta en marxa. Mentre alguns no saben encara que dir, els alcaldes aprovem el pressupost i observem com entitats importants de la comarca ens manifesten el seu suport. Dinar de treball per parlar de temes relacionats amb el Consorci del Port de Mataró. A la tarda, llarga passejada per Cerdanyola i després un acte de partit. Les coses parlades cara a cara i sense amagar l’ou. Em perdo el partit del Barça!

Dijous, amb entitats i persones diverses. A mig matí visita a les obres d’enderroc de l’antiga fàbrica de Can Gassol. A les dotze entrevista pel Canal Latino de televisió. La immigració com a tema central. A la tarda presentació del manifest del PSC i més tard reunió de la comissió de seguiment del Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social de Mataró. En sortir ullada a les obres de construcció del local de la colla castellera Capgrossos. Això rutlla.

Divendres, matí Tecnocampus. Una estona de xerrada amb el conseller Castells i acte de col·locació de la primera pedra. Expectació, il·lusió, ambició i convenciment. A la tarda llarga xerrada amb un artista mataroní. Convé escoltar que en pensa i com veu la ciutat.

Tancada, fins tard al despatx, per “netejar” papers i omplir la cartera dels que caldrà llegir el cap de setmana. Demà marxo a Brussel·les i cal deixar algunes coses resoltes.

Dissabte, jornada de treball per preparar el programa electoral de cultura del PSC. Un discurs clar que alguns comenten. A la tarda gravació d’unes imatges pel vídeo de la Nit de la Solidaritat. Visita a l’Espai Jove de La Llàntia. Dos centenars de joves “jugant” a futbol. Bé a futbol virtual amb les videoconsoles. Mitja part d’handbol femení al Teresa Maria Roca. Guanyem bé (24-12) al Sant Quirze. Pastorets de la Sala Cabañes al Monumental. Teatre ple de gom a gom per a veure com diversos grups musicals de Mataró versionen les músiques dels Pastorets de Mataró. Els millors Pastorets de Catalunya –ho va dir molta gent- o sigui els millors Pastorets del món.

Diumenge, inauguració de l’obertura i del monument al·legòric a Damià Campeny. Bon ambient veïnal. Tarda a casa. La cartera plena de feina es va buidant poc a poc.