header-photo

Dia ple


Foto Creu Roja

Començo el dia amb l’acte d’inauguració de la jornada sobre drets humans que ha organitzat l’assemblea de la Creu Roja de Mataró. En el meu parlament reflexiono sobre el fet que els drets humans no són políticament neutres. No es tracta d’un tema de dretes o esquerres. Es tracta de democràcia. I contra el que podria semblar també des de l’àmbit de la política local es pot treballar pels drets humans. Ho explica bé el butlletí de la Creu Roja del més de setembre dedicat als drets humans a la ciutat. La carta de Salvaguarda dels drets humans a la ciutat és un acord entre els governs locals de les ciutats signatàries per tal d’impulsar i liderar la defensa dels drets humans a escala local, l’àmbit més proper a la ciutadania.

A l’habitual roda de premsa de l’endemà del Ple comento els temes que m’han semblat més importants i contesto a les preguntes que els periodistes consideren oportunes. El conflicte laboral de la Policia Local centra una bona part de les preguntes. Caldrà afanyar-se per trobar els punts de diàleg que permetin la resolució del conflicte. Mentre tant deixo clar, i a l’espera de la Junta de Seguretat de demà, que els índex de faltes i delictes no han parat de baixar en els darrers anys a Mataró. I que mai hi ha hagut tants policies vetllant per la seguretat dels mataronins i mataronines.

A les dotze constituïm el Consorci per la TDT del canal Mataró-Maresme. Un canal de televisió pública que neix amb la voluntat de garantir la informació, la proximitat i la participació. Agraeixo la confiança que em demostren els alcaldes nomenant-me president del Consorci. Molta feina per endavant per bastir un nou canal de televisió local.

A la tarda Junta General del Consorci de Residus Sòlids Urbans del Maresme. Aprovem els plecs de condicions per les obres i concessió de l’ampliació, adequació i explotació de la planta de tractament de Mataró. Una inversió prevista de més de 80 milions d’euros que finança l’Agència de Residus de Catalunya. Una aposta decidida per una millor gestió dels residus urbans.