header-photo

Com xiula l'huracà


No deu massa normal que un alcalde doni la benvinguda a la seva ciutat a una colla de personatges que es passen el dia i la nit conspirant per dur-nos a l’Infern. És clar que a l’infern dels Pastorets es deu estar força bé.!

Perquè d’això es tracta. De rebre com cal a l’infernal colla de Satanassos que avui s’apleguen a Mataró. D’arreu del país reunits per celebrar el 90è aniversari dels Pastorets de Mataró i convertir la ciutat en una gran sucursal de l’Avern.

És clar que són uns dimonis que, de tant perdre, ens han deixat de fer por i ens generen una certa tendresa. Què passaria si algun dia, en qualsevol ciutat o poble, els dimonis dels Pastorets guanyessin la partida? Si els escuats fossin els arcàngels i l’ordre celestial resultés vençut? I si la venjança covada durant segles i escampada pels deserts de Palestina, si l’alè destructiu i furient i la remor de l’huracà arribessin realment a sacsejar les muntanyes?. Però el guió és el guió i cal seguir-lo malgrat coneguem tots el desenllaç de la situació i aquestes coses només passen a Els Pastorets. O no.

Atorguem-los almenys la felicitat, encara que sigui fugissera com la seva supèrbia, de sentir-se protagonistes principals. Que la veu de Satanàs, d’en Somiel, de l’Asvherus, d’en Pere Botero, retronin per la ciutat abans no vinguin els enviats del cel i els hi recordin qui mana. Deixem que facin tremolar de por en Jonàs i en Mataties, en Rovelló i en Lluquet.

I que ens facin tremolar, de pas, a tots nosaltres. De por i de felicitat, que arriba Nadal i tornarem a seure a les velles cadires de la Sala Cabañes per veure, com si fos la primera vegada, les aventures i desventures del pastors.

Benvinguts Satanassos a Mataró. Gaudiu de la ciutat abans no us arrepleguin Sant Miquel i Sant Gabriel!
Text escrit pel programa de la Trobada de Satanassos del diumenge 3 de desembre a la Sala Cabañes