header-photo

25 anys informant



La coincidència amb l’acte d’inauguració del curs de l’Escola Universitària Politècnica em va impedir assistir a la inauguració de l’exposició “Mataró en portada”, que la revista Tot Mataró ha organitzat en la sala de l’Ateneu de Caixa Laietana.

Aquesta tarda, aprofitant que es lliuraven els premis del Concurs de Contes de El Tot Mataró, Memorial Fernando Rodríguez Contreras, he pogut visitar l’exposició. M’ha servit, no només per veure i recordar portades que han estat recull fidel de moments importants de la història recent de la ciutat, també per reafirmar-me en les paraules que vaig escriure amb motiu d’aquest 25è aniversari:

"Per la Fira de l’any 1981 va sortir el primer número del Tot Mataró. Aquesta nova publicació setmanal tenia una singularitat que la feia autènticament novedosa en aquells moments: era gratuïta. L’escepticisme per part del món periodístic va ser molt gran i molta gent li augurava un futur incert i curt. Vint-i-cinc anys després el temps s’ha cuidat de posar les coses al seu lloc.

Avui dia el Tot Mataró és un setmanari gratuït de referència a Mataró i al Maresme i un bon exemple de la vitalitat d’aquest sector informatiu. Un sector, el dels gratuïts, que a la nostra ciutat viu una mena d’edat d’or amb publicacions diàries, setmanals i mensuals de gran qualitat i molt apreciades per la ciutadania. L’aposta pionera de Tot Mataró s’ha consolidat en una magnífica realitat de lectura i consulta obligada per conèixer l’actualitat mataronina i maresmenca.

Tanmateix tot això no ha estat fruit de la fortuna sinó de saber interpretar els canvis que demanen, també en l’àmbit de la comunicació, els temps en els que vivim. Un treball rigorós i un coneixement exhaustiu de la realitat ciutadana han estat els fonaments bàsics de l’èxit del Tot Mataró.

I l’afany de voler fer un producte cada vegada de més qualitat i adaptant-se contínuament a les noves realitats. La prova més evident ha estat el diari digital PortalMataró.com. Una aposta per les noves tecnologies a la que volem donar suport des de l’Ajuntament.

Moltes gràcies pel vostre treball i moltes felicitats per aquests primers vint-i-cinc anys".