header-photo

President Montilla!



Com que ho vaig dir la mateixa nit de les eleccions. Com que ho he dit i ha sortit publicat als diaris, aquesta nit estic content per la més que probable reedició del tripartit. Cal continuar amb un impuls decidit a l’enorme acció de govern del president Maragall. I això només és possible amb un govern catalanista i d’esquerres.

És cert que Esquerra Republicana podrà acabar fent possible el tripartit, però també és cert que prèviament ho havia fet el PSC. Al rebutjar, en Montilla, els cants de sirena de l’Artur Mas i dir no al pacte amb Convergència i Unió. Un pacte que els mateixos convergents havien fet impossible al vincular-lo amb un pacte d’estat amb el PSOE. És pensaven que el PSC cauria en el parany i acceptaria una posició subsidiària a la política catalana? Acostumats a blasmar sobre el suposat sucursalisme no s’han volgut assabentar, fins que s’han trobat amb el cop de porta d’en Montilla, que les coses a can PSC no funcionen així.

I és que CiU ha jugat fort, a tot o res, i ha acabat segurament en res. Ho va fer durant la campanya electoral, amb mètodes poc habituals a la política catalana. Amb DVD ofensius, amb amenaces a tort i dret, amb desqualificacions cap als mateixos amb qui ara pretenia pactar. La suposada victòria, si es confirma el tripartit (que en política no es pot dir blat fins que sigui al sac i ben lligat), s’haurà acabat convertint en una amarga derrota que condemnarà als convergents a quatre anys a l’oposició i qüestionarà definitivament el futur polític d’en Mas.

No valen ara dubtes sobre la legitimitat de l’acord tripartit. L’Estatut fixa clarament el sistema d’elecció del president de la Generalitat: qui sigui capaç de sumar més escons al Parlament de Catalunya.

Ara caldrà esperar intel·ligència, voluntat de servei al país i un lideratge polític clar per a fer d’aquest quatre anys un període de progrés social i econòmic de Catalunya. Amb Montilla de president de la Generalitat!

1 comentari:

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Me temo mucho, que les va a costar mas de lo que debiera, aceptar que han vuelto a perder.A pesar de que el sitema electoral les maquilla la derrota sin paliativos, no hay mas que oir estos dias las opiniones de sus seguidores en la radio, tv y medios escritos en los que dicen no entender como no tiene que gobernar Mas habiendo ganado.No hay nadie que les explique que de ganar,nada de nada.A ver si para comenzar todos los partidos nos empeñamos en dar un poco mas de pedagogía a nuestros afiliados, para que cuando vayan a votar, sepan al menos quien gana unas elecciones con la ley en la mano.EN MI NOMBRE SI