header-photo

Matí territori, tarda coneixement

Foto Quico Melero

Aquest és el breu resum de la meva agenda d’avui. Al matí inauguració de l’exposició “Mataró millora, millora Mataró”. Una exposició on es mostra els projectes de desenvolupament del Front de Mar. El Rengle, Iveco-Pegaso, Ronda Barceló i Cafè de Mar. Quatre sectors de desenvolupament que ens permeten doblar la façana marítima urbana de la ciutat, aconseguir una quantitat important de metres quadrats de sostre per a activitats econòmiques, un nombre important d’habitatges amb un 30% de protecció pública, el nou Parc de Marc, el Tecnocampus, la Farinera i uns quants equipaments més. La ciutat deixa definitivament de donar l’esquena al mar i aprofita les oportunitats de ser una ciutat costanera.

Al mateix temps s’han instal·lat quatre elements informatius a diferents barris de la ciutat. A Cerdanyola per explica la Llei de Barris. A La Llàntia per ensenyar els projectes, ja iniciats, del Pla Especial. A Cirera pels projectes de Cirera Industrial. A Rocafonda per mostrar els treballs del Pla Integral.

El que ens interessa és la cohesió social. Per això treballem i aquest és l’objectiu de l’urbanisme que estem desenvolupant.

A la tarda, acte inaugural del curs de l’Escola Universitària Politècnica al Foment Mataroní. Presentació de la memòria del curs 2005-2006 i entrega dels diplomes als més de cent alumnes que han acabat aquest anys els seus estudis. I ja són més de 1.800 en els vint-i-cinc anys de l’escola. Una escola politècnica que esdevé element clau en l’aposta tecnològica de la ciutat. Fer de la tecnologia un element d’innovació del teixit econòmic de la ciutat. Un any que haurà estat important amb la creació de la Fundació TIC-Salut, el Consorci per la TDT, la Fira Innovàtic i el començament de les obres del Tecnocampus.