header-photo

2x7





Dos dies, dissabte i diumenge, set actes públics. El que pot donar un cap de setmana del mes de novembre a Mataró. I queden coses a les que és impossible arribar-hi.

Dissabte al matí tres actes seguits. A les onze, acte inaugural del VI Congreso de Entidades FAC. Les entitats culturals de rel andalusa es tanquen a la biblioteca Pompeu Fabra per parlar sobre tècniques associatives. Els recordo, en la meva intervenció, la necessitat de tenir entitats fortes, ben relacionades i connectades amb la realitat associativa de la ciutat i superar els vells esquemes que les realitats de Catalunya i Andalusia han tornat obsolets.

A les dotze, acte de col·locació de la primera pedra del local dels Capgrossos. Tanta emoció continguda em fa una mala jugada i literalment m’enfonso. Em costa molt recuperar el to durant la resta del dia. Malgrat això, ha estat un acte magnífic. Moltes camises i moltes ganes de seguir construint colla i ciutat. El local serà esplèndid i situat en un nou lloc de centralitat urbana. Un gran local per a una gran colla.

A l’una, acte de cloenda de les III Jornades Barri-Immigració. Arribo just quan s’acaba la xerrada sobre el tractament dels rumors. No puc sostreure’m a la situació i explico que, com “tothom” sap, sóc sospitós de “moro” i de estar-me construint una supertorre en varis indrets a la vegada. Després de la ironia, reflexiono sobre la complexitat del fenomen, les problemàtiques associades i les prioritats de treball.

A la tarda, celebració de Dia de l’Agent Comercial. Acte anual a l’espai 1 del Monumental. Reconeixement a en Josep Maria Coll pels anys de col·legiat, entrega dels diplomes al nous membres del Col·legi i reflexió sobre la situació general de l’economia de la ciutat i del comerç en particular.

A la nit, sopar commemoratiu del 35è aniversari de la Procter&Gamble Mataró. Espectacular posta en escena al Parc Central. Un espai emblemàtic per a una empresa emblemàtica de la ciutat.

Aquest matí, inauguració de les obres de reurbanització del carrer de Sant Antoni. L’enfonsament d’un tram de claveguera de la baixada de Santa Anna, va fer recomanable renovar tot el clavegueram del carrer. Això suposava la reurbanització del carrer de Sant Antoni. Crec que s’ha fet una bona feina, eixamplant voreres i plantant arbres. El tram del carrer del Cós, entre Sant Antoni i Sant Francesc de Paula, també s’ha reurbanitzat i peatonalitzat. Explico que, poc a poc, anem reurbanitzant tots els carrers que porten fins a baix a mar. Des del carrer de “les rates” fins el carrer de la Cooperativa. Ens queda el carrer de Sant Agustí del que es farà el projecte l’any vinent amb la intenció de tenir-lo acabat pel 2008.

Em perdo l’acte d’homenatge a Ramon Limón a La Armonía. Arribo a l’hora del vermut i em quedo al dinar. Un magnífic “cocido”, cuinat amb tot l’amor que les dones de la casa saben posar a les coses importants.