header-photo

Diari de campanya: explicant les raons de Montilla


Ahir al vespre, acte de la Plataforma Montilla President. A la sala d’actes de can Palauet. En Josep Lluís López Bulla ens explica els motius que l’han portat, juntament amb d’altres persones d’esquerres, a promoure aquesta plataforma de suport a la candidatura de Montilla. Amb una retòrica magnífica ens parla de la Catalunya real versus la Catalunya imaginària dels nacionalismes i els perills de malgastar el temps i les energies en discussions identitàries estèrils mentre es perden oportunitats de creixement i modernatizació del país.

Aquest migdia, acte de Tribuna Barcelona a l’antic hotel Ritz. Més de sis-centes persones aplegades per escoltar les propostes programàtiques d’en Montilla. Amb el seu posat habitual ha anat explicant els eixos principals del programa electoral socialista. Clara i definitiva la seva afirmació que no acceptarà ser president de la Generalitat a qualsevol preu. I rotunda la seva afirmació de que la principal senya d’identitat de Catalunya ha de ser el benestar dels seus ciutadans i ciutadanes.

Aquesta nit, sopar al Racó del Jabugo, a Mataró, amb la gent de l’esport. Moltes cares conegudes, un bon balanç de govern i un magnífic discurs d’en Lolo Ibern, secretari general de l’esport. Conec en Lolo des dels meus temps de regidor d’esports, hem parlat infinitat de vegades d’infinitats de coses. El seu discurs és clar i potent: l’esport com a element fonamental de les polítiques socials. Ens parla dels recursos invertits pel govern de la Generalitat en els darrers tres anys. La dada és aclaparadora: en els darrers tres anys s’ha invertit més en esport que en el tot el període 1994-2003.

Als tres actes la necessitat de continuar recolzant un govern que, malgrat el soroll mediàtic, ha fet una obra de govern impressionant. Vegeu, sinó, el díptic que el PSC ha publicat amb algunes de les actuacions dutes a terme a Mataró pel govern Maragall: Mai un govern ha fet tant per Mataró.
Fets, no paraules.