header-photo

Diari de campanya: benvolgut Alberto




Llegeixo a la premsa que ahir vas visitar la meva ciutat. El motiu de la visita va ser un míting electoral del teu partit –el PP- amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya.

En primer lloc celebro, i no vulguis veure en aquestes paraules cap punta d’ironia, que l’acte es pogués celebrar amb la més absoluta normalitat. Poques coses hi ha a la vida que detesti més que la intransigència i la manca de respecte pel normal desenvolupament de les llibertats. Ha costat massa esforç i massa patiment aconseguir la democràcia per a que ara quatre descerebrats la posin en perill.

Per la informació que m’arriba a través de la premsa, vas fer algunes afirmacions que crec, modestament, no s’ajusten a la realitat catalana. Et tinc per una persona equilibrada, sensata, demòcrata de pedra picada i sobretot intel·ligent. És per això crec que vas estar mal informat o que l’ambient, -cosa estranya en tu acostumat a fòrums més complicats que el que tenies ahir a l’Hotel Ciutat de Mataró- et va poder.

Comparteixo absolutament les teves paraules: “no podemos permitir que la intransigencia se instale entre nosotros , pues nadie tiene el monopolio de la acción política”. Per això suposo que et devies sentir una mica molest quan la teva companya de partit, la Montserrat Nebrera, titllava de “malnacidos” a aquells que opinen que per ser català cal deixar de ser espanyols. No és que em senti al·ludit, és públic i notori que no sóc nacionalista, però respecto moltíssim les persones que ho són. El mateix respecte que em mereix els qui lluïen una samarreta on posava: “Soy catalán, soy español, soy del PP, ¿pasa algo?. Doncs no, no passa res i que per molts anys ho puguin dir.

També em va preocupar una certa desqualificació que vas fer de la classe política catalana. Com alcalde coneixes molt bé que preocupa i ocupa la majoria d’alcaldes de Catalunya, d’Espanya i suposo que d’arreu del món. Millorar les condicions de vida de les nostres ciutats i dels nostres ciutadans i ciutadanes. Per damunt de qualsevol altra qüestió. Per això ficar-nos al sac de qualsevol manera em va semblar, si més no, poc afinat. Tan poc afinat com que ens fiquessin a tots en el sac de les corrupteles que aquests dies sacseja la vida política d’alguns ajuntaments i comunitats autònomes.

Per últim, crec que algú no et va explicar bé algunes dades sobre participació en les eleccions al Parlament de Catalunya i això va provocar que el teu comentari: “No es razonable tanta abstención. ¿Qué han hecho para expulsar a tantos ciudadanos del voto? En otras comunidades donde no hay esta identidad, se registra mucha más participación? no s’ajusti exactament a la realitat. Et dic tot això perquè repassant les dades de participació en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya i a la Asamblea de Madrid, l’índex d’abstenció va ser molt similar. I això que a Madrid la “segona” volta no va deixar de tenir el seu morbo.

En fi, benvolgut Alberto, celebro la teva visita, espero et sentissis còmode a Mataró i quedo a la teva disposició. Només et voldria recordar la vella dita castellana: “no todo el monte es orégano” o si vols una de semblant en català: “no s’ha de matar tot el que es gras”.

1 comentari:

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Yo tambien estoy de acuerdo en que Gallardón, es el prototipo de políticos de derechas que necesita el pais, lástima que sean tan pocos en su partido.El problema es que les informan mal desde aquí mismo.Me pasa a mí cuando vienen amigos de Madrid, quedan sorprendidos, del montón de cosas que dicen en Madrid y que cuando llegan aquí comprueban que son mentira.Me cuesta trabajo creer que haya gente que despues de 50 años en Catalunya, estén aún tan resentidos, precisamente contra los que no tuvieron la culpa de su emigración. EN MI NOMBRE SI