header-photo

De ronda a Rambla


Foto E.F. (El Punt Maresme)

Inauguració aquesta tarda de la reurbanització de la ronda pintor Estrany. De ronda a rambla. Aquest era l’objectiu i crec que s’ha aconseguit. Pacificar el trànsit i convertir un carrer pensat només pels cotxes, en un carrer on pugi conviure el trànsit amb els vianants, les bicicletes, el passeig i les zones de descans.

Poc a poc a la vorera est de pintor Estrany han anat apareixen equipaments: el parvulari de l’escola Germanes Bertomeu, el Centre d’Atenció Primària, el camp de futbol, la pista polisportiva, l’aparcament. Calia superar la barrera que suposava la via ràpida de Rafael Estrany entre els equipaments i el barri. I calia deixar passar el trànsit dels autobusos i el del propi barri. Calia, com he dit al discurs d’inauguració, cosir el territori i crear nous espais per la convivència. Per això s’havia d’ordenar la circulació amb l’eixamplament del pont de la carretera de Mata sobre la riera de Sant Simó i soterrar les línies d’alta tensió.

Anem encadenant les inauguracions fruit de mesos de treball. En els darrer any, i només a Rocafonda, inauguració dels talussos del cementiri, casal d’avis i Llibre Viu, pintor Estrany. En pocs mesos la reurbanització de l’avinguda Amèrica després de la renovació integral del desviament. Ja en marxa les obres dels aparcaments, en superfície i soterrani, de pintor Estrany. I els projectes del parc de Rocafonda en fase de redacció

I més projectes en marxa. La tramitació urbanística que dijous va a Ple i que ens permetrà aconseguir el sol, ara privat, per construir una nova escola i un institut a Rocafonda. El projecte de reurbanització de l’avinguda Perú a punt de ser aprovat. I el compromís del govern de la Generalitat de començar les obres de l’enllaç nord de l’autopista.

Varem obtenir fons europeus i els estem gastant. No ens varen donar la Llei de Barris en la darrera edició i esperem obtenir els ajuts en la propera. Mentre tant continuem treballant per aconseguir que tot Mataró sigui Mataró. Rocafonda i El Palau, també!