header-photo

Fulls d’estiu: música a la muntanya


Foto Ajuntament de Rialp
Per sisè any consecutiu les Joventuts Musicals del Pallars Sobirà han organitzat el Festival de Música de la Vila de Rialp. És tracta d’un festival d’una qualitat contrastada que, any rere any, es va consolidant en el calendari de festivals d’estiu del nostre país.

Els concerts tenen lloc a l’església parroquial de la Mare de Déu de Valldeflors de Rialp. També es fan alguns a altres espais: les Planes de Son, Sant Joan d’Isil i Santa Maria de Gerri de la Sal.

Cada any procuro assistir almenys a un dels concerts. Enguany vaig triar el concert anomenat “La flauta i el Belcanto”. Un concert per a dues flautes i piano. I uns intèrprets de primera línea: Claudi Arimany, Patricia de No i Antonio Soria. Senzillament sensacional: Bach, Mozart, Mendelsson, Doppler, Verdi.

Una bona mostra que la vida, també la cultural, existeix més enllà de Barcelona. En el llibret del programa la Berta Sureda –directora de l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat-, diu: “la política del Departament de Cultura vol facilitar, d’una manera tangible, l’accés de tots els ciutadans i ciutadanes a la cultura en les seves diverses formes i expressions. Això es tradueix en una política de xarxa arreu del territori, de recolzament a la construcció i reforma d’equipaments, a la col·laboració oberta i generosa amb els creadors i les indústries culturals”.

El Festival de Música de la Vila de Rialp n’és una bona mostra.