header-photo

De la formiga i la cigala


Il·lustració Jean-Jacques Grandville

Com a la faula de Jean de la Fontaine, el treball constant acaba donant fruits. Les llargues hores de despatx, de reunions, les trucades per telèfon, les cartes, els correus electrònics, o sigui tot allò que ocupa la part més important de les jornades de treball, acaben donant els resultats esperats. Cal constància i perseverança. I al final, mentre la cigala que s’ha passat els dies cantant i ballant no té res a presentar, la formiga pot veure el fruit del seu treball.

Passa, però, que a vegades les estacions s’alteren i el treball de l’hivern permet gaudir a l’estiu. I aquest estiu ens ha passat una mica això. Unes quantes coses, en les havíem estat treballant tot l’hivern, es fa realitat just a l’estiu.

Coses tan importants com el nou Parc de Bombers de Mataró. L’inici de les obres ja és una realitat i per la primavera tindrem parc nou. Just un any en el que els bombers de Mataró tindran moltes coses a celebrar.

La quantitat de feina feta en temes de Salut només s’explica pel treball incansable de la consellera Geli. La seva aposta, decidida i des del primer dia, per treballar conjuntament amb els ajuntaments permet visualitzar un conjunt d’actuacions molt considerable i importants: Salut mental, Agència de Salut comunitària, Transport Sanitari, Salut i Noves Tecnologies, Govern Territorial de Salut.
Discretes reunions amb les parts implicades han servit per a que la restauració Santa Maria estigui inclosa en el conveni signat entre el Departament de Cultura i l’església catòlica. Ara caldrà concretar les aportacions que falten i executar les obres.
Igualment laborioses han estat les negociacions per a aconseguir l’acord que, el dia 27 de juliol, es va signar entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques amb l’AMTU. Amb aquest acord el transport públic de les nostres localitats quedarà inclòs en l’acord marc de finançament que ara ja tenen els ajuntaments de l’àmbit metropolità.

A la residència Sant Josep no cal fer obres, només calia tancar l’acord amb el Departament de Benestar i Família per posar en marxa, pel setembre, un nou servei d’hospital de dia.

No només amb la Generalitat la tasca de formiga ha donat resultat. També amb l’administració de l’estat. La prova són els nous trens Civia i la instal·lació dels ascensors a l’estació de Renfe. Es soluciona un greuge històric i un nyap monumental i es dona resposta, i d’ells és fonamentalment el mèrit, a la demanda del GIMM.

No és tracta de cap faula però, com a exemple, serveix. I com a estímul per a seguir treballant també!