header-photo

Parlant de futbol




Foto Penya Laru
Aquest dies he tingut un parell d’actes relacionats amb el futbol de Mataró. El primer va ser el sopar de final de temporada de la Unió Esportiva Cirera. El segon va ser ahir a la penya Laru amb motiu de la presentació de la Xarxa d’Escoles de Futbol (XEF) del RCD Espanyol. L’acte va ser presentat pel periodista Josep Maria Spà, qui no va poder estar-se de dir que la seva sang és blanc-i-blava. Aquestes dues entitats han signat un acord per tal que la XEF desenvolupi a les instal·lacions de la Laru les seves activitats de promoció del futbol base. El projecte que ahir ens va explicar l’Oscar Riera, director de la XEF, em va agradar força per la seva insistència en la formació integral dels nois i noies. Encara que fonamentalment es tracta d’una escola de futbol el projecte formatiu vol tenir molt en compte els aspectes educatius en aquesta etapa tan important pels nois i noies.
En la meva intervenció vaig voler, a més de felicitar a la Laru per aquesta iniciativa, incidir sobre les relacions entre administracions públiques i futbol. Relacions que a Mataró volem emmarcar dins del Pacte pel Futbol. Un document de treball que fixi els compromisos mutus entre l’Ajuntament i els clubs i entitats del món del Futbol de Mataró. Vaig avançar que l’ajuntament necessita centrar la seva atenció en dos temes fonamentals: les instal·lacions i la promoció del futbol base.
Pel que fa a les instal·lacions hem de treballar en les línies que marqui l’auditoria que sobre instal·lacions esportives està realitzant el Patronat Municipal d’Esports. Posar a punt els camps de futbol municipals actuals, apostar pel programa d’instal·lació de gespes artificials que la Generalitat està a punt de convocar i treballar en el projecte dels nous camps de futbol de davant de l’Hospital de Mataró. Respecte a la promoció del futbol base hem d’aconseguir un projecte que permeti als diferents clubs treballar de manera coordinada per assolir el millor nivell formatiu dels nostres futbolistes. En aquest àmbit la Comissió de Clubs de Futbol ha de tenir un paper central. Qualsevol altre qüestió que surti d’aquests dos eixos principals, instal·lacions i futbol base, difícilment podran ser atesos per l’administració municipal i caldrà buscar altres sortides a les propostes que ens puguin arribar.